TUINMAATJES – GROEN DOET GOED PROJECT

Fruit en groente zijn gezond, dat leren we onze kinderen. Maar hoe groeien die appels, spruitjes en tomaten eigenlijk? Met ons project Tuinmaatjes laten we kinderen zelf meebeleven hoe groenten en fruit groeien.

Een eigen mini-moestuin voor jou en je kinderen
Tuinmaatjes richt zich op kinderen én hun ouders, die zelf groenten en fruit willen kweken. Uit liefhebberij, voor eigen gezondheid en/of vanuit bescherming van het milieu: allemaal prima redenen.
Op ons volkstuinenpark De Wiers hebben we een grote plek vrijgemaakt voor een gezamenlijke moestuin. Omdat we de moestuin zo makkelijk mogelijk willen houden voor kinderen, beginnen we met de vierkantemetertuin.
Meer informatie over hoe zulke tuinen eruit zien en wat je erin kunt zetten lees je op www.onzevierkantemetertuin.nl en op Jelle’s makkelijke moestuin.

Je kunt zó beginnen
Heb je (klein)kinderen die samen met jou een eigen tuintje willen en met leeftijdgenoten bezig willen zijn op de moestuin, meld je dan aan bij Fons van Kuik, secretaris@onsbelang-nieuwegein.nl
De tuin ligt op jullie te wachten, de grond is gefreesd en er staan al fruitboompjes. Met alle Tuinmaatjes gaan we de tuin verder aanleggen. Er komt een pad, een tuinhuisje en veel vierkante-meter-tuintjes. Heb je zelf leuke ideeën voor de tuin, dan mag dat natuurlijk ook.

Vrijwilligers zeer welkom!
Al deze Tuinmaatjes hebben hulp nodig bij het sjouwen, bouwen en tuinieren. Vind je het leuk om te helpen met klussen of tuinieren dan hopen we dat je je opgeeft als vrijwilliger bij dit project. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Fons.

Samen met Groen doet Goed
Onze tuinvereniging werkt in Tuinmaatjes samen met Groen doet Goed, een samenwerkingsverband tussen gemeenten en groene organisaties in de provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.