Tuinverhuur


De Amateur Tuindersvereniging Ons Belang te Nieuwegein is opgericht op 7 januari 1969, met voorheen locaties in Oudegein en het Klaphek.

Vanaf 1982 is het terrein aan de Montageweg bij de Beatrixsluis door de gemeente ingericht als volkstuingebied met ongeveer 200 tuinen en hiermee zijn de andere locaties opgeheven met uitzondering van een klein gedeelte van het Klaphek (nabij de Waterzuivering) waar de vereniging nog ongeveer 35 tuinen heeft.

Een groot gedeelte van de tuinen heeft een oppervlakte van 200 m2 maar er zijn ook tuinen te huur van 50 m2, 100 m2 en 150 m2. De vereniging heeft een dagelijks bestuur. Daarnaast zijn er commissies die algemene werkzaamheden, onderhoud, activiteiten e.d. coördineren. Het verenigingsbestuur belegt jaarlijks een ledenvergadering waar het beleid wordt bepaald.


Er zijn op dit moment geen tuinen beschikbaar op beide locaties de Wiers en het Klaphek. Zowel voor een tuin op het Klaphek en de Wiers kun je je inschrijven om op de wachtlijst te komen. Alleen inwoners van Nieuwegein en IJsselstein kunnen een tuin huren bij onze vereniging.

Voor meer informatie over het huren van een tuin kunt u contact opnemen met atvonsbelangnieuwegein@gmail.com

Moestuinieren is een geweldige hobby, je eigen groenten, fruit, kruiden en bloemen kweken en verwerken is niet alleen gezond maar geeft je ook een voldaan gevoel na zo’n dagje op de tuin. Natuurlijk heeft je tuin voldoende aandacht nodig om er goed verzorgd uit te blijven zien en kost het meer dan een uurtje per week. Hou in gedachten dat je minimaal een paar keer per week je handen flink uit de mouwen moet steken. Zie je dat helemaal zitten dan zal je enorm genieten van je tuin.


Met het aangaan van een pachtovereenkomst met de Amateur Tuinvereniging Ons Belang word je automatisch lid van de vereniging.

Ieder lid verplicht zich tot het betalen van de volgende kosten:

Kosten per jaar

Contributie 35,00
Ondersteunend lid 35,00
Pacht per m2 De Wiers 0,56
Pacht per m2 Het Klaphek 0,49
Premie algemene werkzaamheden 45,00

De 45,00 kun je terug ontvangen na het verrichten van werkzaamheden (vrijwilligerswerk, klussen tijdens de klusochtenden e.d.) voor de vereniging.

Tuinvereniging Ons Belang heeft een overeenkomst met Nieuwegein Stadspas. Dit betekent dat leden met een Stadspas max. 90,00 korting kunnen krijgen op hun jaarrekening.

Eenmalige kosten bij inschrijving

Toegangspasje de Wiers 10,00
Waarborg sleutels het Klaphek 20,00
Waarborg per tuin 55,00 + 0,15 per m2

Het kalenderjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Bij het aangaan van de pacht van een nieuwe tuin voor 30 juni moet een nieuw lid de volledige jaarpacht betalen. Van 1 juli tot en met 30 september 50% van de pachtprijs en vanaf 1 oktober is geen pacht meer verschuldigd voor het lopende jaar. De overige kosten moeten altijd volledig worden betaald.