TUINMAATJES – GROEN DOET GOED PROJECT

Fruit en groente zijn gezond, dat leren we onze kinderen. Maar hoe groeien die appels, spruitjes en tomaten eigenlijk? Met ons project Tuinmaatjes laten we kinderen zelf meebeleven hoe groenten en fruit groeien.

Kijk hier voor de flyer van 2019: Flyer Tuinmaatjes

Een eigen mini-moestuin voor jou en je kinderen
Tuinmaatjes richt zich op kinderen én hun ouders, die zelf groenten en fruit willen kweken. Uit liefhebberij, voor eigen gezondheid en/of vanuit bescherming van het milieu: allemaal prima redenen.
Op ons volkstuinenpark De Wiers hebben we een grote plek vrijgemaakt voor een gezamenlijke moestuin.

Je kunt zó beginnen
Heb je (klein)kinderen die samen met jou een eigen tuintje willen en met leeftijdgenoten bezig willen zijn op de moestuin, meld je dan aan bij                    Els Deenen en Fons van Kuik via tuinmaatjes@onsbelang-nieuwegein.nl

Vrijwilligers zeer welkom!
Al deze Tuinmaatjes hebben hulp nodig bij het  tuinieren. Vind je het leuk om te helpen met klussen of tuinieren dan hopen we dat je je opgeeft als vrijwilliger bij dit project. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met bovengenoemde personen.

Samen met Groen doet Goed
Onze tuinvereniging werkt in Tuinmaatjes samen met Groen doet Goed, een samenwerkingsverband tussen gemeenten en groene organisaties in de provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.