Verenigingsnieuws

Verenigingsnieuws en mededelingen van het bestuur:

 


Brandbrief Bestuur 29 juli 2021

Bestuurscrisis 

Onze vereniging bestaat uit 250 leden en voor het eerst sinds de start zijn alle tuinen verhuurd. Er is zelfs een wachtlijst ontstaan. We zijn dus een bloeiende vereniging!

Om zo’n grote vereniging goed te laten draaien zijn aardig wat vrijwilligers nodig. Zoals elke eigenaar van een moestuin wel weet: vele handen maken licht werk! Gelukkig zorgen al veel actieve leden voor uitvoerende zaken als onderhoud, de koffieochtenden en de winkelverkoop.

Voor het leiden van de dagelijks gang van zaken binnen de vereniging en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven is er natuurlijk ook een bestuur nodig. Ons bestuur bestaat op dit moment uit (slechts) drie personen, Hans de Vos (voorzitter), Ries van Maanen (algemeen bestuurslid) en Fons van Kuik (penningmeester). Een secretaris ontbreekt al lange tijd.

Het bestuur heeft al eerder laten weten dat je met drie mensen niet alles draaiende kunt houden. Daarvoor is er te veel te doen. We kunnen de lopende zaken nog net afhandelen, maar zaken als de bouw van een nieuw clubhuis en veel onderhoud aan het tuinenpark blijven liggen. 

We hebben dus dringend nieuwe bestuursleden nodig!

Hier komt nog bij dat Ries en Fons hebben aangegeven het bestuur te gaan verlaten met ingang van de komende algemene ledenvergadering. Ook Hans is van plan om later in het jaar een stapje terug te doen. We kunnen dus echt wel spreken van een bestuurscrisis.

Het nieuwe bestuur moet naar onze ervaring uit minimaal vijf personen bestaan. Fons is graag bereid om de nieuwe penningmeester in te werken. De boekhouding is al overgedragen aan een administratiekantoor, wat al een hoop werk scheelt. En je hoeft als penningmeester dus niet per se verstand te hebben van boekhouden😊

Naast een penningmeester zoeken we op korte termijn een secretaris en twee algemene bestuursleden. Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op met Fons tel. 0615212689 of info@onsbelang-nieuwegein.nl
Liefst vóór de algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering is op 16 september 2021 en we hopen dat we daar het nieuwe bestuur in stemming kunnen brengen.

Kom, help de vereniging, want Ons belang is ieders belang!